Dragi prvaci, dobro nam došli

Aktuelno

Dragi prvaci, dobro nam došli

Počela je nova školska godina, a sa ponosom možemo da istaknemo da će Medicinska škola ŠKOLEST Sportska gimnazija SPORTIUM u školskoj 2019/2020. imati 36 đaka prvaka. Povodom početka nove školske godine održana je prigodna svečanost, a tom prilikom roditeljima i đacima obratili su se prof. dr Ivanka Gajić, osnivač i vlasnik privatne sportske gimnazije SPORTIUM, i Marko Anić, direktor škole:

- Pre svega, želim da vam se zahvalim na pverenju koje ste nam ukazali, ali kao dugogodišnji profesor, sa velikim iskustvom, odgovornom tvrdim da ste na pravom mestu. Jer, na pravi način brinućemo ne samo o vašem obrazovanju, već i ovašim sportskim karijerama. Zahvaljujući specifičnosti i načinu našeg rada omogući ćemo vam da stičete preko potrebno obrazovanje, ali i da se neometano posvetite građenju vaših sportskih karijera - poručila je prof. dr Ivanka Gajić.

Direktor škole Marko Anić, sa ponosom je govorio o razvoju SPORTIUM-a:

- Pre dve godine kada smo počeli, krenuli smo skromno, sa malim brojem đaka. Danas smo došli u situaciju da SPORTIUM broji više od 80 učenika. To je najbolji pokazatelj kvaliteta našeg rada. Trudićemo se da budemo još bolji, da našim đacima budemo na usluzi i ne samo da ih obrazujemo, već i da ih izvedmo na pravi put - konstatovao je Anić.

Svi prvaci na poklon su dobili majice, a zanimljivo je da je među đacima prvacima od sportista najviše vaterpolista. Čak destorica đaka treniraju vaterpolo, a sedmorica su članovi mlađih reprezentativnih selekcija.  

Radionica o pravilnoj nezi lica

Blog

Radionica o pravilnoj nezi lica

Stajling i modni stil zauzima važno mesto u životu mlade devojke i zahteva više od pukog praćenja mode, modnih stilova tj. kupovine garderobe. Stajling takođe podrazumeva celokupnu kozmetičku negu lica i tela koja podrazumeva adekvatne kozmetičke tretmane, masažu, depilaciju, kao i svakodnevnu kućnu negu kože.

Zato što nam je cilj da edukujemo naše buduće učenike organizujemo radionicu o pravilnoj svakodnevnoj kućnoj nezi lica. Pozivamo učenike osnovnih škola da nas posete. O terminima radionica možete se informisati na broj telefona 011/404-40-59 svakog radnog dana od 9-15h.

Izrada aksesosoara

Blog

Izrada aksesosoara

Učenice četvrte godine obrazovnog profila Stilista saradnik, Anđela Smiljković i Teodora Stojanov, izražavajući svoju kreativnost dekorisale su lepezu.

Na času iz predmeta Stil kao koncept lepog izgleda ,  učenice su dobile zadatak da izraze svoju kretaivnost kroz ukrašavanje jednobojne bele lepeze. Materijal koji im je bio dostupan su plastične perlice različitih oblika, veličine i boje, satenske trake, razne šljokice, biseri, nitne i drugo. 
 
Učenica Teodora Stojanov se opredelila za plastične perle valjkastog oblika i sitne okrugle cirkone u različitim nijansama plave boje. Sa druge strane Anđela Smiljković  je želela da njena lepeza kao finalni proizvod bude modni dodatak uz lepršavu letnju plavu haljinu i beli slameni šešir.
Predstavili smo ŠKOLEST na Sajmu obrazovanja

Aktuelno

Predstavili smo ŠKOLEST na Sajmu obrazovanja

Bliži se upis u novu školsku godinu i shodno tome privatna medicinska škola ŠKOLEST na razne načine promoviše svoj specifičan program rada. Učenike osnovnih škola upoznali smo sa sadržajima i aktivnostima naše škole na 7. Sajmu obrazovanja koji je nedavno održan u Osnovnoj školi „Filip Kljajić Fića“.

Zainteresovanim posetiocima je naročito bio interesantan dnevni ritam organizacije nastave i uvažavanje sportskih interesa i potreba naših učenika, odnosno usklađivanje njihovih takmičarskih i trenažnih obaveza sa nastavom.

Posetili smo jesenji Festival zdravlja

Aktuelno

Posetili smo jesenji Festival zdravlja

Učenici i predmetni nastavnici škole posetili su jesenji Festival zdravlja koji se 4. i 5. oktobra održao u Domu Vojske Srbije. Ovogodišnji festival zdravlja održanje pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije.

U okviru festivala organizovane su radionice, paneli, a našim učenicima su najzanimljivija bila tematska predavanja: „Zavisnost od socijalnih mreža“, „Internet igrica“, „Um i zdravlje“, „Reproduktivno zdravlje mladih“…

BRAVO ANĐELA!

Aktuelno

BRAVO ANĐELA!

Svi najbolјi plesači sveta bili su okupljeni na jednom mestu, a srpski takmičari napravili su veliki uspeh.

U Moskvi je nedavno održana Svetska plesna olimpijada sa preko 45 hiljada učesnika. Sa ponosom možemo da kažemo da je naša učenica obrazovnog profila - Stilista-saradnik, Anđela Smiljković, sa svojom baletskom grupom osvojila dva prva i jedno drugo mesto na ovom prestižnom takmičenju!

Anđelina baletska grupa je bila jedini predstavnik Srbije na World Dance Olympiad-i. Čestitamo našoj Anđeli i njenim roditeljima!

Proslavili smo školsku slavu Svetog Savu

Aktuelno

Proslavili smo školsku slavu Svetog Savu

U subotu, 27. januara 2018. svečano smo proslavili školsku slavu Svetog Savu. Zajedno sa roditeljima i dragim gostima tradicionalno je obavljeno osvećenje i lomljenje slavskog kolača, nakon čega su članovi dramske sekcije izveli prigodnu predstavu i recital o Svetom Savi. Naročiti doprinos je dala učenica Smiljković Anđela svojim baletskim performansom.

Na početku proslave, pozdravni govor je održala nastavnica srpskog jezika i književnosti, Jasna Jovanović a na kraju reči zahvalnosti i želju da sledeće godine dočekamo i proslavimo slavu u što većem broju izgovorio je direktor Srednjoškolskog obrazovnog centra „SMARTANAC“ Marko Anić.

Gledali smo predstavu „Pomorandžina kora“

Aktuelno

Gledali smo predstavu „Pomorandžina kora“

U sklopu vannastavnih aktivnosti učenika Škole za medicinu i estetiku "ŠKOLEST" u Ateljeu 212 gledali smo predstavu „Pomorandžina kora“.

Predstava govori o nemoći da se suočimo sa svojim izgledom, o samozavaranjima, o savremenim zvezdama iz polusveta, devojačkim snovima koji se stropšoštavaju na lestvici vrednosti u igri kompromisa zvanoj preživljavanje.To je bila, u režiji Gorana Markovića, predstava o našem savremenom trenutku života sa svim protivrečnostima koje nas opsedaju i uništavaju – modnim detaljima koji treba da se imaju ako se želi fudbaler i naterati ga da vas oženi, pratili smo priču o ukusu i moralu, o moći prihvatanja novih izazova u ključu postizanja višeg mesta u društvenoj hijerarhiji.

Glumci u predstavi su Jelena Ilić, Katarina Žutić i Jelena Jovičić i Srđan Timarov.

Filmski festival „Slobodna zona“

Aktuelno

Filmski festival „Slobodna zona“

Učenici škole Srednjoškolski obrazovni centar „Smartanac“, i ove školske godine prisustvovali su projekciji na Filmskom festivalu „Slobodna zona“.

Između mnogih filmova koji se bave aktuelnim evropskim i svetskim društvenim, političkim i ekonomskim temama, učenici su, u dogovoru sa nastavnicima, odabrali film „Škola za buntovnike“, Aleksandra Klajdera.

Posebnost te škole je u tome da su je organizovali učenici i da su svi jednaki u hijerarhijskom sistemu. Sami učenici biraju predmete koje će polagati na završnom ispitu i tempo kojim će učiti. Naravno, sloboda znači i odgovornost.

Upravo tome nas film i uči – kako i na koji način postati odgovoran prema samom sebi kao odraslom čoveku. Jedan od sjajnih primera uspešnih ljudi je i sam režiser ovog filma koji je završio ovu školu.

Ostala je želja i rešenost naših učenika da odrastu u što kvalitetnije ljude.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.