Radionica o pravilnoj nezi lica

Blog

Radionica o pravilnoj nezi lica

Stajling i modni stil zauzima važno mesto u životu mlade devojke i zahteva više od pukog praćenja mode, modnih stilova tj. kupovine garderobe. Stajling takođe podrazumeva celokupnu kozmetičku negu lica i tela koja podrazumeva adekvatne kozmetičke tretmane, masažu, depilaciju, kao i svakodnevnu kućnu negu kože.

Zato što nam je cilj da edukujemo naše buduće učenike organizujemo radionicu o pravilnoj svakodnevnoj kućnoj nezi lica. Pozivamo učenike osnovnih škola da nas posete. O terminima radionica možete se informisati na broj telefona 011/404-40-59 svakog radnog dana od 9-15h.

Izrada aksesosoara

Blog

Izrada aksesosoara

Učenice četvrte godine obrazovnog profila Stilista saradnik, Anđela Smiljković i Teodora Stojanov, izražavajući svoju kreativnost dekorisale su lepezu.

Na času iz predmeta Stil kao koncept lepog izgleda ,  učenice su dobile zadatak da izraze svoju kretaivnost kroz ukrašavanje jednobojne bele lepeze. Materijal koji im je bio dostupan su plastične perlice različitih oblika, veličine i boje, satenske trake, razne šljokice, biseri, nitne i drugo. 
 
Učenica Teodora Stojanov se opredelila za plastične perle valjkastog oblika i sitne okrugle cirkone u različitim nijansama plave boje. Sa druge strane Anđela Smiljković  je želela da njena lepeza kao finalni proizvod bude modni dodatak uz lepršavu letnju plavu haljinu i beli slameni šešir.
Predstavili smo ŠKOLEST na Sajmu obrazovanja

Aktuelno

Predstavili smo ŠKOLEST na Sajmu obrazovanja

Bliži se upis u novu školsku godinu i shodno tome privatna medicinska škola ŠKOLEST na razne načine promoviše svoj specifičan program rada. Učenike osnovnih škola upoznali smo sa sadržajima i aktivnostima naše škole na 7. Sajmu obrazovanja koji je nedavno održan u Osnovnoj školi „Filip Kljajić Fića“.

Zainteresovanim posetiocima je naročito bio interesantan dnevni ritam organizacije nastave i uvažavanje sportskih interesa i potreba naših učenika, odnosno usklađivanje njihovih takmičarskih i trenažnih obaveza sa nastavom.

Posetili smo jesenji Festival zdravlja

Aktuelno

Posetili smo jesenji Festival zdravlja

Učenici i predmetni nastavnici škole posetili su jesenji Festival zdravlja koji se 4. i 5. oktobra održao u Domu Vojske Srbije. Ovogodišnji festival zdravlja održanje pod sloganom „Misli ranije, biraj zdravije.

U okviru festivala organizovane su radionice, paneli, a našim učenicima su najzanimljivija bila tematska predavanja: „Zavisnost od socijalnih mreža“, „Internet igrica“, „Um i zdravlje“, „Reproduktivno zdravlje mladih“…

BRAVO ANĐELA!

Aktuelno

BRAVO ANĐELA!

Svi najbolјi plesači sveta bili su okupljeni na jednom mestu, a srpski takmičari napravili su veliki uspeh.

U Moskvi je nedavno održana Svetska plesna olimpijada sa preko 45 hiljada učesnika. Sa ponosom možemo da kažemo da je naša učenica obrazovnog profila - Stilista-saradnik, Anđela Smiljković, sa svojom baletskom grupom osvojila dva prva i jedno drugo mesto na ovom prestižnom takmičenju!

Anđelina baletska grupa je bila jedini predstavnik Srbije na World Dance Olympiad-i. Čestitamo našoj Anđeli i njenim roditeljima!

Proslavili smo školsku slavu Svetog Savu

Aktuelno

Proslavili smo školsku slavu Svetog Savu

U subotu, 27. januara 2018. svečano smo proslavili školsku slavu Svetog Savu. Zajedno sa roditeljima i dragim gostima tradicionalno je obavljeno osvećenje i lomljenje slavskog kolača, nakon čega su članovi dramske sekcije izveli prigodnu predstavu i recital o Svetom Savi. Naročiti doprinos je dala učenica Smiljković Anđela svojim baletskim performansom.

Na početku proslave, pozdravni govor je održala nastavnica srpskog jezika i književnosti, Jasna Jovanović a na kraju reči zahvalnosti i želju da sledeće godine dočekamo i proslavimo slavu u što većem broju izgovorio je direktor Srednjoškolskog obrazovnog centra „SMARTANAC“ Marko Anić.

Gledali smo predstavu „Pomorandžina kora“

Aktuelno

Gledali smo predstavu „Pomorandžina kora“

U sklopu vannastavnih aktivnosti učenika Škole za medicinu i estetiku "ŠKOLEST" u Ateljeu 212 gledali smo predstavu „Pomorandžina kora“.

Predstava govori o nemoći da se suočimo sa svojim izgledom, o samozavaranjima, o savremenim zvezdama iz polusveta, devojačkim snovima koji se stropšoštavaju na lestvici vrednosti u igri kompromisa zvanoj preživljavanje.To je bila, u režiji Gorana Markovića, predstava o našem savremenom trenutku života sa svim protivrečnostima koje nas opsedaju i uništavaju – modnim detaljima koji treba da se imaju ako se želi fudbaler i naterati ga da vas oženi, pratili smo priču o ukusu i moralu, o moći prihvatanja novih izazova u ključu postizanja višeg mesta u društvenoj hijerarhiji.

Glumci u predstavi su Jelena Ilić, Katarina Žutić i Jelena Jovičić i Srđan Timarov.

Filmski festival „Slobodna zona“

Aktuelno

Filmski festival „Slobodna zona“

Učenici škole Srednjoškolski obrazovni centar „Smartanac“, i ove školske godine prisustvovali su projekciji na Filmskom festivalu „Slobodna zona“.

Između mnogih filmova koji se bave aktuelnim evropskim i svetskim društvenim, političkim i ekonomskim temama, učenici su, u dogovoru sa nastavnicima, odabrali film „Škola za buntovnike“, Aleksandra Klajdera.

Posebnost te škole je u tome da su je organizovali učenici i da su svi jednaki u hijerarhijskom sistemu. Sami učenici biraju predmete koje će polagati na završnom ispitu i tempo kojim će učiti. Naravno, sloboda znači i odgovornost.

Upravo tome nas film i uči – kako i na koji način postati odgovoran prema samom sebi kao odraslom čoveku. Jedan od sjajnih primera uspešnih ljudi je i sam režiser ovog filma koji je završio ovu školu.

Ostala je želja i rešenost naših učenika da odrastu u što kvalitetnije ljude.

Poseta Sajmu knjiga

Aktuelno

Poseta Sajmu knjiga

Učenici škole Srednjoškolski obrazovni centar „Smartanac“, posetili su i ove godine Sajam knjiga koji održava pod nazivom „Ključ je u knjigama“.

Ovogodišnji istraživački zadatak našim đacima je bio fokus na savremenu književnost jednog velikog evropskog jezika – nemačkog. Pod nazivom “Četiri zemlje jedan jezik“ predstavile su se zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija i Švajcarska i Lihtenštajn. Učenici su, razgovrajući sa izlagačima, sagledali način na koji jedan jezik može da spaja potpuno različite zemlje i kulture.

Naročito im je bilo zanimljivo da uporede stvaralaštvo za decu i omladinu na nemačkom jeziku sa stvaralaštvom na srpskom jeziku.

Poseta Sajmu je završena sa najvećim zadovoljstvom i željom da se što pre pročitaju kupljene knjige.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.