Podaci o školi

Prostorije - amfiteatarŠkolu je osnovala g-đa Senka Mazić, specijalista kozmetolog i istaknuti pedagoški radnik. Svojim stručnim radom i aktivnostima pruža učenicima sjajnu priliku da steknu zavidnu opštu i stručnu kulturu i do visokog nivoa usavrše svoje profesionalno znanje u oblasti zdravstvene i estetske nege, kako na nivou srednjeg, tako i u okviru poslesrednjeg specijalističkog obrazovanja.U svojoj bogatoj karijeri bila je na mnogim veoma odgovornim zadacima. Bila je osam godina načelnik srednjoškolskog obrazovanja Republike Srbije. Stekla je zvanje višeg pedagoškog savetnika za obrazovanje. Odličan je poznavalac obrazovnih sistema i obrazovnih programa evropskih zemalja.

ProstorijeProstorije

Prostorije

Srednjoškolski obrazovni centar (ex Škola za medicinu i estetiku „ŠKOLEST”, Škola za estetiku, stil i kulturu tela) je privatna srednja medicinska škola, osnovana 2004. godine,  koja obrazuje stručne kadrove na dva nivoa. Prvi nivo je srednje obrazovanje u trajanju od tri ili četiri godine i drugi nivo je poslesrednje specijalističko obrazovanje u trajanju od godinu i po dana u oblasti zdravstvene i estetske nege. Škola je verifikovana je od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije. Planovi i programi obrazovanja konstituisani su na bazi važećih evropskih standarda. Verifikovani su rešenjima Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije broj 022-05-291/2003-03 od 16.09.2004. godine, zatim broj 022-05-291/2003-03 od 21.01.2005. godine, i Rešenjem Ministarstva prosvete i nauke broj 022-05-00291/2003-03 od 23.12.2011. godine. Škola ispunjava sve Zakonom propisane uslove za rad. Nalazi na adresi Narodnih heroja 30/I, Novi Beograd.

Moderna privatna medicinska škola u Beogradu

Škola raspolaže savremeno opremljenim kabinetima za izvođenje praktične nastave, a deo stručne prakse izvodi u razvijenim referentnim ustanovama kao što su: Klinika za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović”, KBC „dr Dragiša Mišović”, Vojnomedicinska akademija, Sportski centar „Vizura”, Vrtić „Bajka”, Fitnes centar „Tonus”, Udruženje profesionalaca za estetiku i očuvanje zdravlja „Estetik Pro”.

Nastavni kadar je biran po strogim kriterijumima. Svi zaposleni imaju višegodišnje iskustvo u radu sa učenicima. Među nastavnicima se nalaze: doktori nauka, magistri, specijalisti. Nastavu izvode visoki  stručnjaci – specijalisti za određene oblasti sa licencom za rad. Stručni nastavni kadar, čini stručni tim koji brine pojedinačno o svakom učeniku, obezbeđujući da napreduju srazmerno individualnoj dinamici razvoja i zadovoljavanju ličnih potreba i mogućnosti učenika.

Srednjoškolski obrazovni centar svake godine 24. maja (Sveti Ćirilo i Metodije) svečano obeležava Dan škole.

ProstorijeProstorije

Prostorije

Našim učenicima nudimo:

  • boravak u prijatnom ambijentu (škola se nalazi na adresi Đorđa Stanojevića 14, III sprat) opremljenim savremenim elektronskim nastavnim sredstvima, vežbaonicama, salonima za stručno usavršavanje;
  • usvajanje gradiva kroz individualizovani pristup nastavi prema potrebama svakog učenika ponaosob i shodno dinamici njegovog rada;
  • sticanje stručne prakse u realnim i prilagođenim uslovima (bolnice, fitnes centri, domovi zdravlja, klinike, televizije, ateljei, saloni, i dr.);
  • raznovrsne vannastavne sadržaje – umetnička sekcija, sekcija prve pomoći, školica sporta, sekcija relističnog prikaza povrede; poseta muzeja, pozorišta, izložbi i koncerata;
  • rad sa stručnim nastavnim kadrom (doktori nauka, magistri, eminentni profesori) koji se pojedinačno posvećuje svakom učeniku i prati njegov razvoj i napredak.

Naš cilj je da kod svakog učenika razvijemo motivaciju za stalnim usavršavanjem i napredovanjem, i potrebu  za sticanjem pozitivnih osobina ličnosti kao što su altruizam, prijateljstvo i humanost. Naša nastavna baza su referetne stručne ustanove i institucije duge profesionalne tradicije, u kojima se učenici spremaju za svoj budući poziv.

Po završetku naše privatne medicinske škole, budućnost je zagarantovana. Sa  diplomom ove škole sva vrata su vam otvorena. Nudimo mogućnost prekvalifikacije i dokvalifikacije. Osim mogućnosti zapošljavanja u struci, postoji mogućnost daljeg školovanja na svim fakultetima i strukovnim školama. Ova škola je sjajna prilika da steknete zavidnu opštu i stručnu kulturu i da do visokog nivoa usavršite svoje profesionalno znanje u oblasti zdravstvene i estetske nege, u oblasti mode i modne industrije kao deo modnog sveta.

Prostorije

Prostorije

Prostorije

Ako želite da budete najbolji u svom poslu, da se nesmetano razvijate kao ličnost i kao profesionalac, dođite i posetite nas!

Mi smo korak ispred svih!

REŠENJA O VERIFIKACIJI OBRAZOVNIH PROFILA:

Resenje 2013_001 Resenje 2013_002

Resenje_001 Resenje_003

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.