Šminka za tinejdžerke

Saveti za dnevnu šminku: 

Veoma važan deo odrastanja svake devojčice je susret sa šminkom.
Ponekad se, od prevelike želje za odrastanjem, prvi pokušaji šminkanja završavaju slabim uspehom. Razlog je, naravno, nepoznavanje pravilnog načina šminkanja.
Tinejdžerski period praćen je pokušajima da se sakriju nesavršenosti na koži uzrokovane pubertetom, posebno akni, koje su glavni zaštitini znak ovog perioda.

Iako je u današnje vreme dostupna razna šminka, izuzetno moramo voditi računa o kvalitetu, roku trajanja, boji, nijansi...

Šminka se uvek nanosi na čistu, hidriranu kožu. Važno je da se puder nikada ne nanosi direktno na kožu jer može isušiti površinski sloj što može ostaviti utisak grube kože. Nakon dolaska kući obavezno treba skinuti šminku preparatima koji su namenjeni za čišćenje kože.

 

Ukratko:

-Koristiti blagu šminku koja neće poremetiti balans kože i koja neće poremetiti vašu prirodnu lepotu, već je samo naglasiti.
- Pravilan odabir tečnog pudera: na ugao vilične kosti naneti malo pudera. Nijansa pudera treba da bude što sličnija boji vrata, ali i ostatku tela. Alternativa tečnom puderu je tonirana krema.
- Korektor mora biti za jednu nijansu svetliji u odnosu na puder. Pored podočnjaka, pomoću njega se mogu sakriti sitne nepravilnosti, poput bubuljica i flekica. Jednostavno, malu količinu naneti na problematičnu regiju i utapkati prstima.
- Oči istaknuti senkom u boji kože ili u nekoj pastelnoj boji.
- Umesto crne olovke za oči koristiti belu i staviti je u unutrašnjost donjeg kapka.
- Maskaru koju koriste tinejdžerke za dnevnu šminku bi trebalo da bude u braon boji.
- Rumenilom naglasiti jagodice. Koristiti roze ili rumenilo u boji kajsije.
- Usne istaći sjajem ili balzamom za usne u boji.
Zapamtite, bitno je da je koža čista i negovana, umereno našminkana, taman koliko da istaknete svoje lepe konture.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.