Dragi prvaci, dobro nam došli

Počela je nova školska godina, a sa ponosom možemo da istaknemo da će Medicinska škola ŠKOLEST Sportska gimnazija SPORTIUM u školskoj 2019/2020. imati 36 đaka prvaka. Povodom početka nove školske godine održana je prigodna svečanost, a tom prilikom roditeljima i đacima obratili su se prof. dr Ivanka Gajić, osnivač i vlasnik privatne sportske gimnazije SPORTIUM, i Marko Anić, direktor škole:

- Pre svega, želim da vam se zahvalim na pverenju koje ste nam ukazali, ali kao dugogodišnji profesor, sa velikim iskustvom, odgovornom tvrdim da ste na pravom mestu. Jer, na pravi način brinućemo ne samo o vašem obrazovanju, već i ovašim sportskim karijerama. Zahvaljujući specifičnosti i načinu našeg rada omogući ćemo vam da stičete preko potrebno obrazovanje, ali i da se neometano posvetite građenju vaših sportskih karijera - poručila je prof. dr Ivanka Gajić.

Direktor škole Marko Anić, sa ponosom je govorio o razvoju SPORTIUM-a:

- Pre dve godine kada smo počeli, krenuli smo skromno, sa malim brojem đaka. Danas smo došli u situaciju da SPORTIUM broji više od 80 učenika. To je najbolji pokazatelj kvaliteta našeg rada. Trudićemo se da budemo još bolji, da našim đacima budemo na usluzi i ne samo da ih obrazujemo, već i da ih izvedmo na pravi put - konstatovao je Anić.

Svi prvaci na poklon su dobili majice, a zanimljivo je da je među đacima prvacima od sportista najviše vaterpolista. Čak destorica đaka treniraju vaterpolo, a sedmorica su članovi mlađih reprezentativnih selekcija.  

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.