Kako da što bolje nanesete puder na lice

Svaka žena želi da savršen ten. Često razmišljaju da li im je ogledalce pri ruci kako bi proverile da li je sve na svom mestu i da li je ten matiran, baršunast, ujednačen. Različiti su načini koji pomažu ženama da postignu željeni ten. Mi ćemo predstaviti neke od njih.

Za postizanje baršunastog, prirodnog tena koji je ujedno i ujednačen, vrlo je bitno čime nanostite puder. Puder možete nanostiti: četkicom, sunđerom ili prstima.

Kada puder nanosite četkicom za puder (pljosnata četkica) puder se ravnomerno raspoređuje po celom licu, što je vrlo bitno, pa je zato četkica odlično sredstvo. Potrebno je krenuti od centralnog dela lica ka spoljašnjem i laganim pokretima nanosti željenu količinu. Nije poželjno da vršite jak pritisak na lice jer od jakog pritiska mogu ostajati tragovi od povlačenja četkicom, prema tome puder nanosite laganim, ujednačenim pokretima. Istom četkicom za puder možete nanositi i prajmer. Takođe, i postupak je isti. Ukoliko pak koristite okruglu četkicu, bitno je da krenete od centralnog dela lica ka spolja, međutim ovde su vrlo bitni kružni pokreti koji takođe moraju biti lagani i bez jakog pritiska.

Drugo sredstvo za nanošenje pudera je sunđer za tečni puder. Sunđerima se puder tapka po licu. Vrlo je bitno da pre nego što na sunđer stavite puder, ili ga umočite u puder, sunđer prvo pokvasite i dobro iscedite ali tako da ostane vlažan. Ovo je odličan način da se puder ne razmazuje.

Ukoliko puder nanosite jagodicama prstiju morate biti jako obazrivi u pokretima. Najbolje je nanositi ga kružnim pokretima uz obaveznu proveru da je puder svuda po licu ravnomerno nanet.

Takođe, postoje četkice za nanošenje pudera u prahu i kamenu. Ovaj puder koristi se na kraju, kao završni sloj, kao fiksator podloge. Nanosi se gustim širokim četkicama, ali nežnim pokretima. Ovo nanošenje treba da liči da maženje lica. Ujedno, vrlo je bitno da svaki deo lica bude fiksiran, tačnije bitno je da svaki deo lica na koji smo stavili podlogu sada ponovo pređemo i fiksiramo. I ovaj puder nanosimo od centralnog dela lica ka spolja.

Kako da održavamo četkice?

Vrlo je bitno da četkice redovno održavamo. Naime, između njihovih dlaka talože se pigmenti, prašina i bakterije. Može se desiti da neodržavan četkica izazove reakciju. Posle svakog korišćenja potrebno je oprati četkice kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost za negativne pojave. Četkice možemo oprati klinerom za četkice, zatim ih dezinfikovati razblaženim alkoholom. Takođe, postoje i klineri koji već sadrže antiseptike.

Tagged: , , , , ,

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.