U galerijskom prostoru Radio-televizije Srbije, učenici naše škole imali su priliku da vide stvaralaštvo našeg eminentnog umetnika Nedeljka Gvozdenovića.                            

Za profesora Akademije likovnih umetnosti u Beogradu postavljen je 1940. i na toj dužnosti je ostao do penzionisanja 1972. Za dopisnog člana SANU izabran je 1963, a za redovnog 1970. Za dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti BiH izabran je 1986. Dobitnik je više nagrada.

Toliko sam puta kao pedagog  bio u situaciji da pred radom početnika, čoveka više-manje malog iskustva, skrećem pažnju na značaj prostora. Ne prostora dimenzionalne vrednosti, ni prostora kao privida realne prostornosti, nego prostora prevedene prostornosti. Na slici između jednog predmeta i drugog čisto površinski postoji određeni prostor. Ne samo mlad slikar nego i zreo ali kratkog daha i dometa, vidi predmet i njegovu formu i to ga okupira te zaboravlja na ono što se dešava između tih površina. Jer tu nastaje treća, nova forma koja se ne sme nipošto zanemariti.

Nedeljko Gvozdenović

[Not a valid template]

 

Tagged: , , , ,

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.