Šminka prema obliku lica – okruglo lice

Karakteristično za okruglasti oblik lica jesu obli obrazi, kraća brada, nisko oblo i uglavnom šire čelo. Kako bi izdužili lice i približili što  više ovalnom tj. idealnom obliku opet  treba pribegnuti pravilu crno-belog kontrasta. Cilj šminkanja je da ga vizuelno učinite užim, a manje oblim, a to se postiže definisanjem kontura lica i naglašavanjem  jagodica i brade. Ovakav oblik lica je širi i obliji nego što je ovalno, pa će naglašavanjem kontura vaše lice dobiti na obliku i izgledaće duže.

okruglo liceTamnijom nijansijom pudera ili bronzerom senčimo tj. sužavamo od spoljnih uglova čela, uz samu liniju kose, do viličnih kostiju. Centralni deo lica treba da dođe do izražaja pa ga ostavljamo svetlijim. Rumenilo nanosimo na jagodične kosti pa prema centralnom delu lica, blago ga spuštajući ka usnama kako bi vizuelno izdužili lice.

Ukoliko lice nije u celosti okruglasto već samo donji deo, a čelo uže u odnosu na ostatak lica, onda ga senčimo tj. sužavamo od slepočnice do viličnih kostiju.

Iako definisanje obrva ne spada u proces šminkanja, važno je da znate kakav vam oblik obrva najbolje pristaje. Okruglom licu najbolje pristaju duge obrve oštrih uglova. Mogu biti tanke ili punije, u zavisnosti od vaših očiju. Devojkama sa okruglim licem često najbolje stoje tamnije nijanse senki, poput braon, crne ili tamnoljubičaste. Izbegavajte nanošenje rumenila na jagodice. To može dodatno učiniti vaše lice okruglim. Izdužite konturu lica tako što ćete naneti rumenilo ispod linije jagodica.

ovalni oblikKako bi što lakše shvatili šta treba korigovati kod okruglog oblika lica pomažu i vežbe vizualizacije u odnosu na ovalno lice tj poređenje. Mnogi ovalan oblik lica smatraju kao idealan oblik zbog svojih pravilnih proporcija. Dakle, uporedite. Kad pogledate sebe u ogledalo zamislite crte ovala preko svog lica i sve što je van tih crta potrebno je korigovati. Kao što je već objašnjeno, korističemo se pravilom crno-belog kontrasta, tj. sve što je van ovala osenčićemo tamnijim puderom ili bronzerom. Na ovaj način centralni deo lica se ističe u prvi plan, linije lica dobijaju potrebnu mekoću pa tako naši nedostaci vizuelno gube obline i postaju skoro nevidljivi.

Tagged: , , , , , , , , , ,

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.