Grdana     U skladu sa inovativnim i originalnim nastavnim metodama koje „Školest“ neguje, učenici su sa profesorima prethodne nedelje u školskim prostorijama pogledali savremeno filmsko ostvarenje „Grdana, zla vila“, ekranizaciju svima dobro poznate bajke „Uspavana lepotica“. Film nudi novo viđenje čuvene Diznijeve priče iz 1959,  inspirisane bajkama Šarla Peroa i braće Grim o ljubavi unutar drevne borbe dobra i zla. Projekcija je poslužila kao povod za diskusiju o aktuelnom razumevanju i umetničkom oblikovanju i predstavljanju teme ljubavi. Učenici su u razgovoru argumentovano iskazali svoje stavove o ljubavi, umetnosti, adaptacijama umetničkih dela, ekranizaciji klasičnih tekstova, umetničkim vrednostima filma, kao i o uticaju koji umetnost, pre svega bajka, može imati na odrastanje i vaspitavanje najmlađih. Film i razgovori o njemu probudili su među učenicima želju i nove ideje za pisanje školskog bloga. Sa nestrpljenjem očekujemo njihove tekstove!

Kristina Đurić

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.