59. Međunarodni beogradski  sajam knjiga

"Možda ne čitam mnogo, ni često, ali volim kada sa profesorima idemo na Sajam knjiga. U neformalnom razgovoru saznajemo mnogo o njihovim omiljenim autorima i šetajući, okruženi knjigama, komentarišemo ono što smo nedavno pročitali."

 
U petak, 31. oktobra, učenici Škole za medicinu i estetiku posetili su 59. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Odlazak na Sajam, listanje i kupovina željenih knjiga, informisanje o novim i preporučenim naslovima u prijatnom razgovoru sa profesorima i predstavnicima izlagača, za učenike naše škole predstavljaju tradiciju i ritual koji se neguje, iščekuje i prepričava. Ove godine učenici su imali priliku da prisustvuju i tribini „Veliki rat, velika priča, njeni pripovedači i naknadni redaktori – godišnjice kao povodi, podsticaji i zloupotrebe“.

Tagged: , ,

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.