U susret maturi manifestacija Dečijeg kulturnog centra

U utorak, 15. aprila u 14 časova u Dečjem kulturnom centru Beograd održan je zabavno edukativni program “U susret maturi”.

Tinejdžeri su imali priliku da vide modnu reviju odevnih predmeta od kože koju su kreirali đaci Srednje tehničke škola za dizajn kože, dobili su savete kako da se obuku u skladu sa svojom telesnom građom i a predavanje kako da se našminkaju održala je naša specijalizantkinja, Ilda Karišik.

U cilju profesionalne orjentacije đaci su se upoznali sa sledećim zanimanjima:

  • dizajner
  • modelar
  • tehničar za zaštitu životne sredine
  • stilista
  • kozmetičar
  • fizioterapeut
  • tehničar za fitnes

Na kraju programa, učenici su imali prilike da čuju i kratku istoriju odevanja 20. veka pod nazivom “Od korseta do hip-hopa” koju je predstavila naša profesorka, Marina Stojković.

Tagged: , , , , , , ,

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.