Svet primenjene nauke - Ekologija drugog života B. Vongara

Dečji kulturni centar Beograd u aradnji sa naučnim i obrazovnim ustanovama organizuje predavanja i razgovore sa decom i mladima u okviru programa SVET PRIMENJENE NAUKE:

U cilju razvijanja kritičkog mišljenja redakcija otvara prostor za preispitivanje negativnih aspekata primene naučnih otkrića i njenih štetnih posledica po životnu sredinu i zdravlje stanovništva.

"EKOLOGIJA DRUGOG ŽIVOTA B. VONGARA" naziv je ekološko antropološkog predavanja koje je realizovano u utorak 29.10.2013. godine u 12 sati u Dramskom studiju Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.

Predavanje je održao profesor kulturne antropologije na Filološkom fakultetu u Beogradu, dr. Aleksandar Popović, predsednik Srpskog društva za istoriju nauke, potpredsednik Komiteta "Čovek i biosfera" Nacionalne komisije za saradnju sa Uneskom, sekretar Odbora za delo M. Milankovića SANU i saradnik Odbora za proučavanje života i rada srpskih naučnika pri SANU.

Na predavanju je bilo reči o demistifikovanju teorije o ozonskoj rupi nad Australijom.

Sreten Božić je australijski pisac srpskog porekla, antropolog, humanista i borac za prava australijskih Aboridžina poznat pod imenom B. Vongar. Živeći sa Aboridžinima, Vongar otkriva do kakvih posledica na životnu sredinu i zdravlje domorodačkog i kolonijalnog stanovništva su dovele nuklearne probe sprovedene sredinom XX veka na tlu Australije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.