Sportski dan na Avali

U petak 13. oktobra, u saradnji sa Planinarskim društvom „Avala“ organizovali smo jednodnevni izlet. Članovi planinarskog društva su svojim prisustvom omogućili bezbednu šetnju nastavnika i đaka kroz planinu, na čemu se zahvaljujemo. Lako i bez ikakvih problema smo prolazili stazama, što nije predstavljalo nikakvu poteškoću za naše mlade ljubitelje prirode. Od naših vodiča, u svakom trenutku su se mogle dobiti informacije o našem položaju, okruženju, kao i o šumskom rastinju i snalaženju u prirodi. Uz priču koja nije prestalala, krećući se šumskim putevima, stizali smo na tradicionalna odmorišta.

Pored planinarenja od podnožja Avale pa sve do vrha i spomenika „Neznanom junaku“, naši učenici su imali pripremljene referate o svim kulturnim i istorijskim spomenicima. Posebna pažnja je posvećena srušenom srednjovekovnom gradu Žrnov na čijim ruševinama je podignut spomenik „Neznanom junaku“.

Posebno bismo izdvojili takmičenje u orijentiringu kod spomenika „Vasa Čarapić“ u kojem su naši učenici imali priliku da pokažu sposobnost orijentisanja u prostoru.

Nakon odmora u „Čarapića Brestu“ i planinarskog pasulja, u grad smo stigli u popodnevnim časovima.
Iako veoma umorni i opijeni vazduhom, zaključili smo da bismo veoma voleli da ponovimo ovakav dan.

Pozivamo vas da pogledate galeriju slika i uverite se koliko nam je bilo lepo!

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.