Sportski dan - ADA CIGANLIJA
Divan i sunčan septembarski dan bio je kao stvoren za bavljenje fizičkim aktivnostima na Adi Ciganliji. Učenici svih odeljenja su se odlučili da se najpre dobro zagreju u otvorenoj teretani na Adi, a zatim su odmerili snage i sa profesorima, bacajući frizbi, preskačući vijaču, igrajući badminton i vozeći bicikl. Bio je  ovo dan sjajnog druženja naših  učenika i profesora koji je organizovala profesorka fizičkog vaspitanja, Slavica Vitorović.
Svi učesnici Sportskog dana potvrdili su da bi se rado ponovo okupili kraj Savskog jezera i uživali u još jednom sportskom nadmetanju.
Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.