Sajam knjiga

Učenici su u četvrtak, 27. oktobra posetili 61. Međunarodni sajam knjiga.

Na Sajmu su se, po prvi put susreli sa počasnim gostom Iranom, upoznali, između ostalog, sa delima iz srpske i svetske istorije i kulture; sa značajem 400-godišnjice Šekspira i Servantesa; 120-godišnjice romana  „Hajduk Stanko“ i 100-godišnjice Petra Kočića.

Učenici su imali i posebne istraživačke zadatke u okviru kojih su se bavili uočavanjem specifičnosti u predstavljanju dela iz iranske književnosti (pored književnih dela mogli su da se upoznaju sa iranskom kulturom kroz izuzetne fotografije istorijskih spomenika),  savremene srpske književnosti, epske fantastike, religija sveta...

[Not a valid template]

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.