Antički grčki kostimi

U okviru stručnih predmeta obrazovnog profila stilista saradnik urađena je reprodukcija antičkih grčkih kostima za žene. Uzori za realizaciju su preuzeti iz likovnih izvora antičke grčke umetnosti i arhitekture iz perioda homerovske, arhajske, klasične i helenističke. Akcenat je na istraživanju antičkih grčkih odevnih formi dorskog i jonskog kostima kao i na varijacijama drapiranja, esencijalnom elementu antičke grčke mode. Kostimi su dopunjeni i slikanim ornamentima, adekvatnim frizurama, obućom i modnim detaljima a prati ih sažet prikaz epohe koji daje bolji uvid u prikazani rad.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.