Putevima rimskih careva

Škola za medicinu i estetiku „Školest“ i ove godine je organizovala izuzetno uspešnu ekskurziju pod nazivom „Putevima rimskih careva“. Tri dana smo uživali u obilasku značajnih istorijskih lokaliteta kao što su Viminacijum, Ramska tvrđava, Lepenski vir, Feliks Romulijana. Videli smo sve ono što našu zemlјu geografski čini izuzetno lepom i privlačnom: Srebrno jezero, kanjon Bolјetinske reke, Lazarevu pećinu, Borsko jezero, Đerdapsku klisuru, Žagubičko vrelo. Naravno, put ne bi bio potpun bez obilaska naših manastira – manastir Vratna i manastir Gornjak. U gradovima kroz koje smo prolazili nismo propuštali da obiđemo značajne kulturne ustanove. Kod Kladova smo obišli HE „Đerdap“,  u Požarevcu  rodnu kuću – muzej Milene Pavlović – Barili, a u Negotinu rodnu kuću Stevana Mokranjca.

Pogledajte naše slike i vidite koliko smo bili srećni  na ovom, pomalo napornom, ali u svemu jedinstvenom putovanju.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.