Prva pomoć

I ove godine, u okviru blok nastave, održani su časovi Prve pomoći.

Učenici su naučili kako da klasifikuju povrede i da zbrinu povređenog.  Kroz realistički prikaz povreda, u čemu su se naročito iskazali, naučili su mnogo o hitnom zbrinjavanju.  Uvideli su da samo ako su sigurni u svoje znanje iz Prve pomoći mogu biti mirni, staloženi, svesni svoje odgovornosti i snalažljivi u spasavanju života! Shvatili su da štiteći ono što je najvažnije -  nečiji život i zdravlje unapređuju uzajamno razumevanje, poštovanje i prijateljstvo!

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.