Samo nekoliko dana posle premijere u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, učenici naše škole bili su prilici da pogledaju dokumentarni film „250 stepenika“.

Pokrovitelj filma bio je Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, a priča nas je vratila 30 godina unazad i govori o legendarnoj generaciji košarkaških reprezentativaca koju su činili Aleksandar Đorđević, Vlade Divac, toni Kukoč, Dino Rađa… koja je u Bormiju 1987. godine na Svetskom prvenstvu za juniore osvojila zlatnu medalju i tako najavila dugogodišnju dominaciju i u seniorskoj konkurenciji.

Selektor tog nezaboravnog tima bio je Svetislav Pešić, koji je na sebi svojstven način, zajedno sa ostalim akterima ispričao kako se stiže do uspeha.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.