Poseta Sajmu knjiga

Učenici škole Srednjoškolski obrazovni centar „Smartanac“, posetili su i ove godine Sajam knjiga koji održava pod nazivom „Ključ je u knjigama“.

Ovogodišnji istraživački zadatak našim đacima je bio fokus na savremenu književnost jednog velikog evropskog jezika – nemačkog. Pod nazivom “Četiri zemlje jedan jezik“ predstavile su se zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija i Švajcarska i Lihtenštajn. Učenici su, razgovrajući sa izlagačima, sagledali način na koji jedan jezik može da spaja potpuno različite zemlje i kulture.

Naročito im je bilo zanimljivo da uporede stvaralaštvo za decu i omladinu na nemačkom jeziku sa stvaralaštvom na srpskom jeziku.

Poseta Sajmu je završena sa najvećim zadovoljstvom i željom da se što pre pročitaju kupljene knjige.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.