Estetičar za negu tela – maser

Estetičar za negu tela - maser je profesija koja je veoma popularna u svetu ali i kod nas. To je stručnjak koji brine o psihofizičkom stanju pacijenata: masiranjem ublažava napetost mišića i smiruje bolove, popravlja izgled kože, doprinosi relaksaciji i detoksikaciji organizma, hidrataciji kože, eliminaciji celulita, modelovanju figure, medicinskom terapijskom masažom daje doprinos bržem ozdravljenju i, svakako, pozitivno utiče na raspoloženje svojih pacijenata.

U periodu od tri godine, koliko traje školovanje, učenik se osposobljava za samostalan rad u kozmetičkim salonima, spa centrima, fitnes centrima, banjama i drugim objektima zdravstvenog turizma i ustanova za oporavak i rehabilitaciju bolesnih, kao i za samostalan biznis.

 

Kako je cilj škole da njeni učenici što uspešnije završe školu i budu vrhunski stručnjaci u svojoj profesiji, obrazovni program estetičar za negu tela, pored opšteg i bazičnog stručnog obrazovanja, obezbeđuje osposobljavanje učenika za samostalan rad u sledećim oblastima:

  • masaža (relaksaciona, anticelulit masaža, šiatsu, refleksomasaža, limfna drenaža, vakum, krio i hidro masaža);
  • kineziprocedure koje se sastoje u savladavanju niza oblika vežbi u cilju estetskog oblikovanja tela;
  • izvođenje specifične dozirane korektivne vežbe za preveniranje pojave deformiteta po nalogu lekara i u saradnji sa fizioterapeutom, zatim podizanje fizičke kondicije i unapređenje opšteg zdravlja za pojedine populacione grupe i stanja.

 

Po završetku školovanja estetičar za negu tela - maser ima mogućnost dokvalifikacije u četvorogodišnje profile (kozmetoterapeut i fizioterapeutski tehničar) i da nastavi dalje školovanje u okviru poslesrednjeg specijalističkog obrazovanja (estetičar specijalista za kulturu tela – fitnesterapeut).

Nastavni plan - Estetičar za negu tela - maser                                        Udžbenici - Estetičar za negu tela - maser

 

Završnim ispitom proverava se i promoviše stručna kompetentnost kandidata za samostalno obavljanje profesionalnih aktivnosti utvrđenih za obrazovni profil estetičar za negu tela - maser. Završni ispit se sastoji od:

  1. praktičnog rada
  2. usmene provere znanja

 

PRAKTIČAN RAD

Praktičnim radom na završnom ispitu proverava se i promoviše  nivo praktične osposobljenosti kandidata za profesionalni rad, odnosno izvođenje kozmetoterapijskih procedura iz područja rada estetičara za negu tela - maser.

Sadržaji praktičnih zadataka obuhvataju sadržaje programa iz užestručnih predmeta:

 

USMENA PROVERA ZNANJA

Usmenom proverom znanja na završnom ispitu proverava se nivo stećenih teorijskih znanja i sposobnosti i opšta stručna kompetentnost kandidata da ta znanja primenjuju u izvršavanju konkretnih radnih zadataka.

Ispitna pitanja za usmenu proveru znanja konstituišu se iz sledećih nastavnih predmeta:

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.