Kurs šminkanja (osnovni nivo)

kurs sminkanja

Program kursa za šminkera (osnovni nivo) obuhvata savladavanje veština aplikacije dekorativnih preparata i kreiranje dnevne, večernje i šminke za specijalne prilike.

Kurs šminkanja je namenjena svima koji žele da nauče da ulepšaju sebe, kreiraju svoj stajling, već rade u kozmetičkom, frizerskom salonu ili spa centru tj. bave se poslom iz oblasti estetske nege i žele da prošire svoje znanje i dopune svoje usluge ili za one koji žele da nadju posao u ovoj oblasti.

Program kursa šminkanja

Program obuke za šminkera podrazumeva teorijsku i praktičnu nastavu koja obuhvata znanja vezana za: karaktiristike i osobine kože, tipove kože, vrste, primena i sastav dekorativnih preparata, dezinfekciju i sterilizaciju, morfološke karakteristike lica, priprema pribora, pravilan odabir preparata naspram tipa i stanja kože, tehnike aplikacije različitih vrsta i oblika dekorativnih preparata, dnevna šminka, večernja šminka i šminka za specijalne prilike, razvijanje estetskih stavova i usklađivanje modnih trendova sa morfološkim karakteristikama lica, starosnim dobom i stajlingom osobe.

Po završetku naše škole šminkanja radi se provera savladanih veština i  usvojenih teorijskih znanja kroz rad na modelu i usmenim izlaganjem.

Onim polaznicima koji pokažu zadovoljavajuće veštine izdaje se sertifikat. Oni koju budu uspešni na prvom nivou mogu se dodatno usavršiti kroz drugi nivo šminkanja koji polaznike priprema za profesionalni rad u oblasti šminkanja za potrebe televizije, modne industije kao što su revije, slikanja za časopise, bukove itd.

Obuka traje 30 časova, rad se ostvaruje u malim grupama a potreban materija, pribor i preparate obezbeđuje škola.

Za sve dodatne informacije, kao što su cena, termini i ostalo, možete da nam se obratite preko stranice Konktakt.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.