Kurs za medicinski pedikir

Kurs za medicinski pedikir

Kurs za medicinski pedikir omogućuje sticanje potrebnih znanja neophodnih za obavljanje  pedikir tretmana koji uključuju subpatološke promene na stopalima.

Polaznici kursa za medicinski pedikir se osposobljavaju za:

  • Opremanje  i ororganizovanje rada u salonu za medicinski pedikir
  • Sprovođenje mera antisepse i asepse
  • Izvođenje estetskog pedikira
  • Zbrinjavanje subpatoloških promena: žuljeva, kurijih očiju i uraslih noktiju
  • ukazivanje neodložne prve pomoći kod urgentnih stanja  (urasli nokti)

U toku realizacije teoretskih sadržaja obuke za medicinski pedikir biće korišćena savremena nastavna sredstva: video prezentacije, video i kompjuterski prikazi u elektronskoj formi, kao i štampani tekstovi i stručna literatura.

Nakon obuke proverava se novi savladanih veština i usvojenih teorijskih znanja kroz rad na modelu i kroz usmeno izlaganje.

Svim polaznicima koji pokažu zadovoljavajuće veštine izdaje se sertifikat.

Kurs za manikir i pedikir  se obavljau salonu i traje četrdeset časova, a potreban materijal, pribor i preparate obezbeđuje škola.

Po uspešnom završetku obuke kandidati stiču stručne kompetencije za:

  • opremanje i organizacija rada u salonu za medicinski pedikir
  • obavljanje pedikir tretmana
  • zbrinjavanje subpatoloških promena na stopalima (žuljevi, kurije oči, urasli nokti)
  • ukazivanje neodložne prve pomoće kod urgentnih stanja
Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.