Kreativne radionice

Učenici škole za medicinu i estetiku „Školest”, posetili su kreativnu radionicu u Umetničkoj školi „Đuro Salaj” u okviru programa „Kreativni petak“. Radionica je održana pod nazivom „Moj svet” (nauči različite tehnike i napravi nešto za sebe).
Pošli smo od ideje da se kreativnost smatra talentom sa kojim se ljudi rađaju i da se sam talenat ne može naučiti - vrhunska umetnička dela neverovatna su i neponovljiva. Želeli smo da naši đaci, kroz razne umetničke radionice vežbaju i razvijaju svoju kreativnost. U radionicama u kojima su učestvovali naučili su da međusobno sarađuju, da maštajući stvaraju i zajednički nalaze rešenja.
Edukativno - kreativne radionice izrade umetničkih predmeta od gline, izrade nakita i pačvorka nisu bile samo uživanje u igri. Učenici su mogli da sagledaju čitav proces stvaralaštva - od maštovite, kreativne ideje do stvaranja konkretnog umetničkog dela.
Malo je reći da su učenici bili oduševljeni stvaralaštvom i otkrivanjem sopstvenih sposobnosti.

[Not a valid template]

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.