Dan pozorišta

Učenici i profesori Srednjoškolsko obrazovnog centra gledali su u Ateljeu 212 predstavu “Mrešćenje šarana” Aleksandra Popovića.

Ovo je potresna drama o moralnom, duhovnom i materijalnom nestajanju jednog sveta koji je postojao pre Drugog svetskog rata u Srbiji i Beogradu, gradu u kojem se predstava odvija. Novi svet koji dolazi ne bira sredstva i isključivo se bori za opstanak i vlast. Represivni sistem, koji je nastao nakon rata budi zver u ljudima i u čoveku otkriva animalno biće sa kojim se ne treba mnogo igrati. Ko pusti zver iz čoveka, taj je veliki zločinac. 

 

 

Učenici su oduševljeni našim vrsnim glumcima Nenadom Jezdićem, Hristinom Popović, Dubravkom Mijatović, Svetozarom Cvetkovićem.

 

.

Srednjoškolski obrazovni centar, moderna privatna škola, pruža učenicima sticanje praktičnog znanja, kao i stručan profesorski kadar. Zašto smo najbolja privatna škola? Zato što nam je interes učenika na prvom mestu. Zato što su nam roditelji saradnici u obrazovno vaspitnom procesu. Zato što osposobljavamo učenike za obavljanje poslova u okviru željenog profila i zato što obezbeđujemo kvalitetan rad bez pritiska i stresa u motivacionoj i konstruktivnoj atmosferi za učenje.
Misija naše škole je upravo to – pružiti učenicima kvalitetna i savremena stručna znanja koja će obezbediti stručnost u obavljanju posla, kao i uspešno napredovanje u daljem školovanju. Na taj način, kroz modernu i atraktivnu nastavu i individualni pristup učenicima, doprinosima razvoju odgovornih i zrelih ličnosti koje će biti osposobljene za aktivno, angažovano učešće u društvu.